Jeep Wrangler Club Czech Republic


fórum pro všechny majitele a nadšence vozů Jeep Wrangler
Právě je 22 dub 2018, 18:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Pravidla fóra


Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 25 úno 2016, 13:49 
Offline
velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 29 pro 2013, 00:27
Příspěvky: 98
Bydliště: Ústí nad Labem
Ahoj lidi, u JK mi odešla elektronika u el. stabilizátoru přední nápravy. Snažil jsem se ji opravit, ale nepodařilo se. Nakonec jsem ji vyhodil a udělal mechanické ovládání (když tak zasílám foto, jak jsem to jednoduše vyřešil). Ale svítí mi pořád kontrolka, která signalizovala, zda je rozpojeno, nebo spojeno. Nenapadá vás, jak to vyrušit? Vyndal jsem pojistku u baterie a kontrolka svítí pořád. A dávat tam samolepku přes ní, jako v 80.letech v Žigulíku se mi nechce :-)


Přílohy:
20160223_212 931.jpg
20160223_212 931.jpg [ 283.27 KiB | Zobrazeno 4574 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 11:14 
Offline
malej kecal

Registrován: 10 dub 2011, 21:49
Příspěvky: 41
Ja intaloval toto reseni manualniho odpojeni stabiku http://www.quadratec.com/products/16260_1010.htm

Resi to zhasnuti kontrolky, ale elektronika stale zustala. Jakmile mi do puvodniho tela odpojovace zateklo, tak to rozsvitilo chybu ABS/ESP atd. Nechal jsem menit cidla ABS, ale nepomohlo to. Nakonec jsem zjistil, ze to ma spojitost prave s odpojivacem stabilizatoru a puvodni elektronikou. Takze mi to borec z Imofy cele preprogramoval a mam klid.

Plus jeste z duvodu lifu jsem nechal nainstalovat stavitelne tycky stabilizatoru http://www.quadratec.com/products/16160_10X_PG.htm. Kdyz uz jsem je menil, tak jsou ve verzi, ktera se da jednoduse sundat. Takze nyni muzu odpojit stabik dvema zpusoby...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 11:58 
Offline
velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 29 pro 2013, 00:27
Příspěvky: 98
Bydliště: Ústí nad Labem
Je to také řešení, hlavně ovládání z kabiny - pěkný. Hele a k vyrušení blikání kontrolky ti to řešili v IMOFA? Koukám na tom návodu, že prý se mají spojit ty 2 černý kablíky. Nestačí jen toto, aby ten stabilizátor přestal blikat?
Ten ABS atd, se i také rozblikávalo, když to bylo pořát rozpojený, hlavně při větší rychlosti. Měl jsem nový přední ložiska i se sondami a stejně se to objevilo. Stejně jak ty píšeš. Ale co mám teď stabilizátor uzavřenej, tak se už ABS neukazeje. Jen mi stále bliká oranžovej stabilizátor, protože nemá elektronickou informaci o tom, že je uzavřen, i když mechanicky uzavřený je...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 13:45 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1455
Bydliště: Praha
ProCal modulem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 14:06 
Offline
velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 29 pro 2013, 00:27
Příspěvky: 98
Bydliště: Ústí nad Labem
Harleji,, nerozumím vzkazu


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 14:10 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1455
Bydliště: Praha
Tím se to dá vypnout. ProCal by měl mít každej povině ve výbavě. Minimálně na úpravu tachometru vůči změně pneu.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 15:13 
Offline
malej kecal

Registrován: 10 dub 2011, 21:49
Příspěvky: 41
Vypnuti kontrolky to resi - spojeni tech dvou kabliku, ale chyba ABS/ESP se objevila az za nejakou dobu, co jsem v lete brodil. Proto jsem si myslel, ze mi odeslo cidlo ABS. Jinak do Imofy nejezdim. Auto davam ke znamemu, u ktereho dela melouchy elektrikar z Imofy.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 15:33 
Offline
velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 29 pro 2013, 00:27
Příspěvky: 98
Bydliště: Ústí nad Labem
ABS se mi rozsvítilo i po té, co jsem měl rozhozenou sbíhavost a vůli v ložisku. Taky se mi ale rozsvítilo, když jsem neměl srovnaný volant, když byl při jízdě rovně šikmo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 19:40 
Offline
velkej kecal

Registrován: 26 srp 2013, 09:51
Příspěvky: 93
Harleji, tohle vypnutí kontrolky u vadný nebo odstraněný elektroniky bohužel Procal neřeší. Řeší to přeprogramování u kluka z Imofy. Právě tohle jsem s ním na jednom srazu řešil. Prý (zatím mi to nezlobí, ale to je otázka času) jsou dva stupně závady tý eketroniky. Když odejde vlhkostí (shnije plošňák a bohužel i nohy švábů, většinou to nejde opravit), tuším že jedeš dál jen v nouzáku. CANBUS dá řídící jednotce info o téhle závadě a ta to pošle dál vstřikování. Naopak- když vytáhneš z odpojovače stabliku konektor, tak to sice taky bliká, ale jedeš normálně dál. A řeší to přeprogramování na jinou verzi Wranglera - nevypínatelnej stablik. Když si tam pak dáš odpojitelný táhla, máš nadosmrti pokoj. Prostě s Rubiconem se nesmí brodit. :pivko:


Naposledy upravil Vojta dne 26 úno 2016, 19:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 19:45 
Offline
velkej kecal

Registrován: 26 srp 2013, 09:51
Příspěvky: 93
Příloha:
7GearsRemoved.jpg
7GearsRemoved.jpg [ 50.57 KiB | Zobrazeno 4539 krát ]


Preventivně to stříkám takovým tím sprejem proti vlhkosti. Uvidíme.
Nechápu, proč dávají do takový exponovaný věci pod autem motherboard z počítače.


Přílohy:
1PartsRemoved.jpg
1PartsRemoved.jpg [ 55.14 KiB | Zobrazeno 4539 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 19:56 
Offline
velkej kecal

Registrován: 26 srp 2013, 09:51
Příspěvky: 93
http://www.sonicjay.com/jeep/swaybar.htm

Tady řeší mechanickou závadu, ale všimněte si, jak prasácky je to utěsněný!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 26 úno 2016, 20:50 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1455
Bydliště: Praha
Vojta píše:
Harleji, tohle vypnutí kontrolky u vadný nebo odstraněný elektroniky bohužel Procal neřeší. Řeší to přeprogramování u kluka z Imofy. Právě tohle jsem s ním na jednom srazu řešil. Prý (zatím mi to nezlobí, ale to je otázka času) jsou dva stupně závady tý eketroniky. Když odejde vlhkostí (shnije plošňák a bohužel i nohy švábů, většinou to nejde opravit), tuším že jedeš dál jen v nouzáku. CANBUS dá řídící jednotce info o téhle závadě a ta to pošle dál vstřikování. Naopak- když vytáhneš z odpojovače stabliku konektor, tak to sice taky bliká, ale jedeš normálně dál. A řeší to přeprogramování na jinou verzi Wranglera - nevypínatelnej stablik. Když si tam pak dáš odpojitelný táhla, máš nadosmrti pokoj. Prostě s Rubiconem se nesmí brodit. :pivko:


Takže když je to vypnutý procalem a vyskratuje se to,tak to stejně hodí závadu?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 27 úno 2016, 18:40 
Offline
malej kecal

Registrován: 10 dub 2011, 21:49
Příspěvky: 41
Podle me jo. Z vlastni zkusenosti.

Dale jsem resit zavadu ABS/ESP i z duvodu ruzne sjetych pneu. Rozdil na vysce byl cca 1 cm, tedy naprosto nepostrehnutelny, a vyhodilo ty chybu. Opet vymena ABS cidel ale bez uspechu. Zavadu odstranily az nove pneu...

Pri pootocenem volantu mi Rubicon chybu ABS nenahlasil, ale u Touarega ano. Stacilo mit jen trosku vychyleny volan a uz rval...

Ted uz mam snad od chyby ABS na nejakou dobu pokoj.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 01 bře 2016, 22:01 
Offline
velkej kecal

Registrován: 26 srp 2013, 09:51
Příspěvky: 93
Harleji, myslím si a doufám, že Procalem lze vypnout kontrolku swaybaru po odpojení konektoru stabliku. Pokud je v elektronice (vlivem vlhkosti) ale závada, musíš ten konektor napřed vytáhnout a pak to vypnout Procalem. Uvidíme, jak to bude v praxi, až mi to klekne. Nezkoušel to už někdo, co se vlastně stane po tom, až ta elektronika shnije? Zatím to všechno vím jen z doslechu. Jednou byl v autobaziku tady v Malešicích Rubicon, sice krátkej, ale CRD a za dobrý peníze, ale byl hrozně orezlej zespodu, asi někde stál ve vodě (možná slaný), motor normálně běžel, ale samozřejmě mu blikala tahle kontrolka.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: JK stabilizátor přední nápravy
Nový příspěvekNapsal: 02 bře 2016, 09:44 
Offline
velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 29 pro 2013, 00:27
Příspěvky: 98
Bydliště: Ústí nad Labem
Já mám tu elektroniku vyřazenou, propojil jsem ty dva černý kablíky, jak uvádějí na tom návodu a kontrolka stejně bliká. Do nouzáku mne to ale neháže, jezdím furt a furt blikám :-)
Nemáte někdo kontakt na toho kluka z Imofy, kterej by mi to přeprogramoval, aby mi to neblikalo?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz