Jeep Wrangler Club Czech Republic


fórum pro všechny majitele a nadšence vozů Jeep Wrangler
Právě je 21 srp 2018, 08:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Pravidla fóra


Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 20 pro 2011, 23:12 
Offline
malej kecal

Registrován: 21 srp 2011, 22:50
Příspěvky: 26
Čau kluci, mám yj 2,5 90 rok, a mám v háji všechny synchrony, asi tam někdo nalil jinej olej než měl protože většinou odcházej mezi 1-2 2-3 ale ne všechny, ne?? No a mám dylema jestli někde sehnat komplet převodovku (jestli tam pasuje i cherokee a nebo jiný obsahy či diesel) ?? díky za info.!! a nebo jestli koupit synchrony, nevim co je lepší a samozdřejmě i levnější. Na Crownauto jsem objevil tohle http://rdr.crownauto.us/cs_CZ/m/1989/je ... epair-kit/ mrkněte na to, ale nevim jestli je to to co zrovna potřebuju, nevim jestli to jsou nový synchrony a nebo to je jen nějakej doplněk. fakt nevim, poradte jak by jste postupovali vy. dík moc


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 27 pro 2011, 11:22 
Offline
Soptík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 led 2009, 17:38
Příspěvky: 786
Bydliště: Kladno
Není to jenom spojkou? Bylo by dost divný, kdyby odešly fakt všechny.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 28 pro 2011, 00:10 
Offline
malej kecal

Registrován: 21 srp 2011, 22:50
Příspěvky: 26
Zlusim mrknout ještě na tu spojku, je pravda že tam občas zůstane vyset nějakej kvalt a nejde vyndat, a nebo dal někdo blbej olej a oddělal je, někde tady na foru se psalo taky o olejich který tam maj bejt, a pokud se dá jinej tak je to špatně. budu hledat


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 28 pro 2011, 00:29 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1454
Bydliště: Praha
Vsázím na spojku.Aby odešly všechny synchrony,je hodně nepravděpodobný.Názor viz Ondra

Špatnej synchron,Ti zhorší přeřazení ale nezpůsobí,že kvalt bude vyset a nepůjde vyřadit. To není funkce synchronů.Nejde-li vyřadit,tak je to problém spojky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 28 pro 2011, 23:14 
Offline
malej kecal

Registrován: 21 srp 2011, 22:50
Příspěvky: 26
Na tu spojku se teda podívám, ikdyž nevim co s ní já vyřešim, můžu dotáhnout trochu lanko, ale to je tak vše, jinak do servisu a rozebrat, no uvidíme, zatim dík


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 30 pro 2011, 15:01 
Offline
Soptík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 led 2009, 17:38
Příspěvky: 786
Bydliště: Kladno
Pokud se ti řazení zlepší několikerým sešlápnutím spojky, pak je tam problém. Pokud si pamatuji tak je hydraulická, leje se do ní brzdová kapalina DOT 3 a nádržka je vlevo v motorovém prostoru, těsně u přepážky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 05 led 2012, 00:04 
Offline
malej kecal

Registrován: 21 srp 2011, 22:50
Příspěvky: 26
Díky za informace, hned na to mrknu co to sundám z heveru, ošetřuju podvozek proti korozi, a rovnou se ještě zeptám - na přední nápravě mi trochu kape olej kolem poloosy, mám zamaštěnou i pneumatiku což je dost na hovno, musí tam být někde nejakej simering, nemáte stím někdo zkušenost, s jeho výměnou???a jak na to???


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 05 led 2012, 00:27 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1454
Bydliště: Praha
Ven diferák.Simering je hned na kraji banja.Žádná príma práce,když nejsou přípravky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 05 led 2012, 06:40 
Offline
Soptík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 led 2009, 17:38
Příspěvky: 786
Bydliště: Kladno
záleží na které straně, pravá jde ven i bez otvírání diferáku a jako přípravek stačí závitová tyč M10 a pár matic a velkoplošných podložek, levou si nepamatuju, ale mohu vznést dotaz na mého guru :wink:
jinak ten simering většinou odejde,protože je špatný kříž na poloose :frown:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 05 led 2012, 10:37 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1454
Bydliště: Praha
Jestli nemá Axle disconnect,tak koš musí ven pro oba simeringy.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 07 led 2012, 20:46 
Offline
malej kecal

Registrován: 21 srp 2011, 22:50
Příspěvky: 26
Jedná se o pravou poloosu, diferáky jsem dával oba nový, tak je možný když se tam strkala zpátky tak se tam něco stalo. Jde mi oto jestli zase diferák ven a nebo to pujde jen že vytáhnu to poloosu, a pek nějak tou závitovou tyčí?? přesně teda nevim jak, jak ten symerink ven a jek ho tam zas dostanu??


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 08 led 2012, 06:39 
Offline
Soptík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 led 2009, 17:38
Příspěvky: 786
Bydliště: Kladno
Seženeš podložky velké jako simering, starý simering ven, nový máznout vazelinou a přes okénko připojení předního náhonu opatrně nasadit a tou závitovkou s podložkou usadit na místo. Na straně ven z auta musíš mít nějaký plocháč s dírou té závitovky,aby se to rozepřelo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 08 led 2012, 17:31 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1454
Bydliště: Praha
No na tenhle postup si těch simeringů pořiď víc. Závitovkou to jde ale s vnitřní strany,kdy na simerineg tlačíš musíš mít profilovou podložku,která kopíruje tvar simeringu. Nebo aspoň trubku,která tlačí v ploše a nezdeformuje simering

Pro představu:

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Naposledy upravil Harley dne 11 led 2012, 11:56, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 10 led 2012, 23:22 
Offline
malej kecal

Registrován: 21 srp 2011, 22:50
Příspěvky: 26
ještě stim, počkám. nejdřv musim dodělat ošetření spodku a pak začnu řešit tu poloosu, musim auto otočit, mám čumák u zdi a nedostanu se tam, ale dík. Jo a ty fotky nějak nefungujou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: synchrony
Nový příspěvekNapsal: 10 led 2012, 23:43 
Offline
hodně velkej kecal
Uživatelský avatar

Registrován: 18 pro 2008, 20:37
Příspěvky: 1454
Bydliště: Praha
Já je vidím. To bude chyba někde u Tebe.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz